Traditional Kvevri Kisi 2018

  • Mukado Wines
  • Georgien, Mukuzani

221 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 92506

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Totalsyra 4,9 g/l

Restsocker 1,9 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,5 %

Orangevin

Karaktär

Stor doft med inslag av aprikos, torkad frukt och rostade nötter. Fyllig, torr och smakrik med mjuka tanniner från traditionell lång skalkontakt. Lång eftersmak.

Tillverkning

Druvorna pressas skonsamt och musten spontanjäser kort därefter och avslutas naturligt när vinet jäst torrt. Vinet skalmacereras 7 månader.

Lagring

Vinet lagras på kvevri som är på både på 1000L och 1500L. Vinet lagras sedan ytterligre 3-6 månader på flaska innan det släpps.

Passar till

Serveras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk, skaldjur och kyckling , gärna med inslag av rostade nötter. Vinet passar även bra till charkuterier och lagrade ostar.

Information

Kisi är en grön druva från Kakhetien som är känd för sin elegans och blommighet. Den är en stigande stjärna på den georgiska vinkartan, inte bara för att den är lättare att uttala än flera av de andra druvorna, men också för att den passar lika bra att tillverkas i kvevri som att göra lätta viner i europeisk stil.