Mukado Wines

Sedan 1829 har släkten Uzunashvili förknippats med ypperliga vinmakare.Alexander Chavchavadze var en innovatör med stor entreprenörsanda och passionerat förtjust i vin och dess tillverkning. Han introducerade en europeisk stil av vinproduktion i Ggeorgien gällande buteljering och ekfatslagring. Alexander Chavchavadze framstår även som en stor samlare av raritetsviner och i hans herrgård i Tsinandali kan man även idag stöta på flaskor daterade 1839 och även äldre årgångar.
Vinodlingarna sträcker sig från Tsinandali fram till Mukuzani längs den högra stranden av floden Alazani i Kakheti i östra Georgien. Här finns dom bästa förutsättningarna med rätt jordmån och mikroklimat för att tillverka deras viner. I början av 1900-talet fick familjen utmärkelsen "Noble and Outstanding Winemaking" av ingen mindre än Tsar Nicolas II. Efter revolutionen 1917 blev egendomen statlig men man fortsatte att göra sina viner men i mindre mängd.
Numer är Lado Uzunashvili en internationellt erkänd vinexpert och vill förmedla sitt familjearv och presentera de mest eleganta vinerna från Mukuzani-området. Varumärket Mukado är en kombination av namnen MUKuzani och LADO