Karaktär
Fruktig och aromatisk doft av björnbär, plommon, jordgubbar, viol, örter och mineral. Smaken är elegant, djup och intensiv med en välbalanserad syra, sammetslena tanniner och en elegant fatkaraktär. Lång harmonisk eftersmak.
Tillverkning
Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i ståltank. Ungefär 3 veckors maceration. Efter pressning följde spontan malolaktisk jäsning. 75% av vinet har lagrats 15 månader i en kombination av stora ekfat och tankar om 6 000-11 500 liter. Resterande 25% har lagrats i franska ekfat, varav 3% var nya fat.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter av lamm, nöt eller vilt, gärna grillat.
Information
Psi togs fram 2007 i ett samarbete mellan Bodegas y Viñedos Alnardo och vinmakaren Peter Sisseck. Sisseck är bland annat känd som skaparen av vinet Pingus. Vingårdarna odlas enligt biodynamiska principer. Psi är den 23:e bokstaven i det grekiska alfabetet. Psi är en uppvisning i Peter Sissecks förmåga att ta fram det bästa ur druvorna, jorden och klimatet till en fantastisk helhet.