Château D'Anglès

La Clape är ett av Frankrikes mest historiska vinområden, med rötter som sträcker sig tillbaka till antikens Grekland. Planteringarna här har en anmärkningsvärd historia och jordmånen är rikligt kalkstensdominerad. Beläget i ett av landets soligaste och varmaste områden, skryter La Clape med över 300 soldagar per år.

Ett av de framstående namnen inom detta område är Château d'Anglès, som hämtar sitt namn från den respekterade familjen d'Anglès som en gång ägde slottet under 1700-talet. Idag är det familjen Fabre som styr över egendomen sedan 2002 och de har bevarat och förädlat dess rika arv.

Vinmakaren bakom Château d'Anglès är den legendariske Eric Fabre, vars imponerande CV inkluderar en tid som chefsvinmakare på det prestigefyllda Château Lafite i Pauillac. Hans influenser från Bordeaux präglar tydligt Château d'Anglès viner, vilka hyllas för sin elegans och har fått internationell uppmärksamhet. Med regelbundna betyg på över 90 poäng från vinskribenten Robert Parker är Fabres skapelser bland de mest eftertraktade.