Medium-transparent crimson. Certainly very ripe grapes but possibly at the expense of Cab Franc perfume. Still very youthful with lots of tannin still in evidence. Cellar don't drink! Drink date: 2026-2032
- Jancis Robinson 16p
Sortiment Privatimport
Totalsyra 5,6 g/l
Restsocker 0,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Röda viner
Ekologiskt
Nyanserad och fruktig doft och smak med inslag av blåbär, plommon, choklad, svarta vinbär, salvia, örter och fat. Medelfyllig smak med en välbalanserad tanninstruktur och lång harmonisk eftersmak.
De noggrannt utvalda druvorna, som föregåtts av ”green harvest”, skördades för hand med start i mitten av augusti. De pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i gamla fat vid låg temperatur. Lång skalmaceration om minst 28 dagar med varsam pigeage. Den malolaktiska jäsningen sker i en kombination av nya och 1 år gamla fat. Vinet är ofiltrerat och man använder minimalt med svavel. Vinet har lagrats 18 månader på sin egen jästfällning i begagnade, neutrala fat. Vinet filtreras inte före buteljering.
Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm, nöt eller vilt.
Medium-transparent crimson. Certainly very ripe grapes but possibly at the expense of Cab Franc perfume. Still very youthful with lots of tannin still in evidence. Cellar don't drink! Drink date: 2026-2032