Karaktär
Fruktig och inbjudande doft av mörka körsbär, plommon, skogsbär, svarta vinbär, salvia, fikon, kakao, kaffe, fat och örter. Smaken är fruktig och nyanserad smak med fatkaraktär som avrundas i en lång, elegant eftersmak.
Tillverkning
De noggrant utvalda druvklasarna sorteras en andra gång vid ankomst till vineriet. Druvorna avstjälkas försiktigt innan de pressas skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i temperaturkontrollerade ståltankar vid 27-28°C. Skalmaceration i 14-18 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde i ståltank.
Lagring
Vinet har lagrats 15 månader i en kombination av franska och amerikanska 225L barriquer, varav 40% var nya fat. Vinet får sedan ligga ytterligare 3 månader på flaska innan det släpps.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till klassiska smakrika och eleganta kötträtter.
Information
Första årgången av Guidalberto gjordes 2000 av Nicolo Incisa och Sebastiano Rosa.