Karaktär
Generös och fruktig doft med inslag av svarta vinbär, blåbär, körsbär, lakrits, vanilj, mynta, kryddor och fat. Smakrikt med harmoniska tanniner, välbalanserad syra och en lång eftersmak.
Tillverkning
Druvorna skördades mellan 4-28 oktober. Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan jäsa i ståltank.
Lagring
Vinet har lagrats 21 månader i franska ekfat, varav 85% var nya fat. Vinet kan drickas ungt men även lagras fram till 2035.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter av fågel, fläsk, lamm eller nöt, exempelvis ugnsbakad lax med lönnsirapsglaze, grillade hamburgare med karamelliserad lök och havartiost eller en svamprisotto.
Information
Fay vineyard är där historien om Stag's Leap Wine Cellars började. Nathan Fay var den första som planterade Cabernet Sauvignon i Stags Leap District 1961. Man trodde då att klimatet var för svalt för druvan men när grundaren till Stag's Leap Wine Cellars provade vinet 1969 insåg man att området var idealiskt för Cabernet Sauvignon och köpte då S.L.V. 1986 köpte de även Nathan Fays vingård och döpte den efter honom.