Karaktär
Generös aromatisk doft med inslag av björnbär, kanel, viol, vanilj, kryddnejlika, muskot och fat. Smakrikt med harmoniska tanniner, välbalanserad syra och en lång eftersmak med fint inslag av röda körsbär.
Tillverkning
Druvorna skördades mellan 11 september till 9 oktober. De pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i ståltank.
Lagring
Vinet har lagrats 21 månader i franska ekfat, varav 96% var nya fat.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till smakrika eleganta kötträtter av fågel, fläsk, nöt eller lamm, exempelvis prosciuttoinlindad fläskfilé, ugnsstekt kyckling med salvia eller grillade revbensspjäll.
Information
Fay vineyard är där historien om Stag's Leap Wine Cellars började. Nathan Fay var den första som planterade Cabernet Sauvignon i Stags Leap District 1961. Man trodde då att klimatet var för svalt för druvan men när grundaren till Stag's Leap Wine Cellars provade vinet 1969 insåg man att området var idealiskt för Cabernet Sauvignon och köpte då S.L.V. 1986 köpte de även Nathan Fays vingård och döpte den efter honom.