Creamy nose with dark fruits, grilled meat and oaky notes. Lovely fruit with excellent acidity and precision. So much energy here and purity too. Introverted and youthful but still packed with vitality. Drink date: 2024 - 2034
- Jancis Robinson 18p
Sortiment Systembolagets tillfälliga
Totalsyra 5,1 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Fruktig och kryddig doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, skogsbär, blåbär, peppar, svarta oliver, lakrits, kaffe och kryddor. Smakrikt och kraftfullt med en balanserad tanninstruktur och en lång eftersmak.
Druvorna pressades i hela klasar och musten fick jäsa med vildjäst. Lång skalmaceration, ungefär 4 veckor. Vinet har lagrats 2 år i en kombination av 228L och 600L franska ekfat, minimalt med nya fat. Lätt klarning och filtrering före buteljering, som sker på egendomen.
Vinet kan lagras 6-15 år.
Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter av lamm, nöt eller vilt. Vinet passar även bra till lagrade hårdostar.
Creamy nose with dark fruits, grilled meat and oaky notes. Lovely fruit with excellent acidity and precision. So much energy here and purity too. Introverted and youthful but still packed with vitality. Drink date: 2024 - 2034
Drinking Window: 2028 - 2036 Looking like a very good year for this blend, which is concentrated, lively and juicy, with plenty of assertive but fine tannin which suggest waiting a while. Hard to make a definitive judgement on tasting just two barrels, but this is looking very promising. Four weeks in tank, 18 months in oak (limited new), with natural yeasts and as many stems as possible.