Karaktär
Aromatisk doft med inslag av citrus, äpplen, päron, tropisk frukt, vita blommor, bivax, honung och fat. Fyllig och aromatisk smak med en fin balansmellan frukt och ekfat. Lång harmonisk eftersmak med en fin mineralitet.
Tillverkning
Druvorna skördades för hand i flera omgångar mellan 8-20 september. De pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i franska ekfat. Vinet har lagrats 10 månader på sin jästfällning i 600L franska ekfat, varav 30% var nya fat. Regelbunden battônage under lagringen.
Lagring
Vinet kan lagras upptill 10-15 år.
Passar till
Serveras vid 8-11°C till rätter av fisk, skaldjur, fågel eller vegetariskt. Vinet passar även utmärkt till får- och getost.
Information
Château La Louvière har länge varit kända för sina vita viner, vilka har en lång historia från 1600-talets kanadensiska köpmän ända fram till idag. Detta vita vin är en mycket bra ambassadör för regionen Pessac-Léognan.