Karaktär
Fruktig doft med inslag av hallon, smultron, körsbär, apelsin och örter. Smaken är medelfyllig och fruktig med elegant syra och mjuk textur. Lång harmonisk eftersmak med en fin mineralitet.
Tillverkning
Druvorna skördades i september. Vinmakaren Christopher Forst har sin egen speciella metod att hantera zweigeltdruvan när han gör sin rosé. En del av druvorna skördas innan mognaden hunnit alltför långt. Dessa pressar han på samma sätt som han pressar druvorna till de vita vinerna och det vinet har följaktligen ingen rosa färg. En liten del är druvor från de bästa zweigeltlägena. De är fullmogna och när de läggs i pressen sipprar en del juice ut redan innan pressningen börjar. Det är den juicen som ger vinet dess färg. Efter alkoholjäsning på ståltank genomgår en del av det här vinet malolaktisk jäsning. Hur stor del avgör årgångens kvalitet.
Passar till
Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller kyckling, gärna sallader.
Information
Vingurun Robert M. Parker utbrast i tidningen The Wine Advocate:”The beautiful purity and precision of the Bründlmayer wines make them among my favorite Austrian offerings”.