Karaktär
Fruktig, aromatisk och något floral doft med inslag av äpplen, citrus, vit persika, vita blommor och örter. Smaken är halvtorr med en fin balans mellan syra och restsötma. Harmonisk eftersmak med fin mineralitet.
Tillverkning
Druvorna skördades för hand. De pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i ståltank. Vinet har lagrats 10 månader i ståltank.
Passar till
Serveras vid 10-12°C som aperitif men passar även utmärkt till rätter av fisk, skaldjur eller grönsaker, gärna med asiatiska eller kryddiga inslag.
Information
Branta sluttningar, svalt klimat, gamla stockar och mineralrik, stenig jord – när Ernst Loosen tog över den 200-åriga vinegendomen i Mosel i mitten av 1980-talet insåg han att alla förutsättningar fanns på plats för att kunna göra viner i världsklass. Till Mosel kom aldrig vinlusen som ödelade så många av Europas vinodlingar, utan alla vinrankor växer på oympade stockar som ger lägre avkastning, men viner med högre koncentration. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla.