Villa Wolf Grauburgunder 2020

  • Villa Wolf
  • Tyskland, Pfalz

89 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 2164

Sortiment Systembolagets fasta

Restsocker 5 g/l

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 12,5 %

Vita torra viner

Lättare glasflaska

Karaktär

Färgen är ljusgul med beige toner. Doften är druvig med inslag av gula äpplen, physalis, aprikos, päron, nätmelon och kryddor. Smaken ger gula äpplen, päron och kryddor. Fin balans med frisk syra och lätta mineraltoner.

Tillverkning

Druvorna pressades direkt efter skörd. Malolaktiska jäsningen på ståltank och vinet ligger på sin egen jästfällning i 6 månader för att ge vinet mer kropp.

Passar till

Som aperitif samt till sallad, sparris, pasta, fisk och skaldjur

Information

Villa Wolf grundades 1756 och var en framgångsrik och respekterad producent i vinregionen Pfalz under mer än 200 år. Men under senare delen av 1900-talet tappade Villa Wolf sin stjärnglans och gick in i en period där kvaliteten på vinerna var medioker och vinernas tidigare finess lyste med sin frånvaro. Ernst Loosen såg potentialen i denna historiska egendom och köpte den 1996. Detta blev startskottet för en enorm nytändning och idag tillhör Villa Wolf åter igen topparna från Pfalz. Förutom Rieslingviner som ligger i fokus producerar man även en del Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir. Pinot gris trivs bäst i svala klimat, som i Alsace, södra Tyskand och norra Italien. Pinot gris har lite olika namn beroende på var den växer. I Tyskland och Österrike kallas den ruländer eller grauburgunder och i Italien går den under namnet pinot grigio.

Recensioner

Rent, friskt och fräscht vin gjort på pinot gris-druvan med fina nyanser av päron.

4 av 5