Karaktär
Komplex, inbjudande och fruktig doft med inslag av björnbär, svarta vinbär, hallon, körsbär, örter, lakrits och kaffe. Elegant, koncentrerad, söt, fyllig och mycket smakrik med sammetslika tanniner och en välbalanserad syra. Lång elegant eftersmak.
Tillverkning
Druvorna skördades mellan 4-14 september.
Lagring
Late Bottled Vintage tillverkas genom att vinet lagras i 4-6 år på fat för att ha en mognad när den når marknaden. Vinet behöver inte dekanteras. Har du öppnat flaskan rekommenderas den åtnjuts inom ca 2 månader.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till choklad och bärdessert, äppeldessert, sufflé eller smakrika ostar som exempelvis Stilton eller Roquefort.
Information
Skillnaderna mellan olika årgångar är liten då Taylor´s strävar efter att behålla samma framångsrika karaktär år från år. Late Bottled Vintage tillverkas genom att vinet lagras i 4-6 år på fat för att ha en mognad redan vid försäljningen. Vintage Port ligger endast i ca två år på fat och skall sedan lagras av köparen.