Domaine Zind-Humbrecht

"Universums främste vinproducent"

Domaine Zind-Humbrecht grundades 1959 i och med att Léonard Humbrecht gifte sig med Geneviève Zind. Familjen Humbrecht har en historia i vinbranschen sen början på 1600-talet och idag är det Léonards son, Oliver Humbrecht som är ansvarig för företaget och vinmakningen. Olivier hör till den sällsynta skaran vinmakare i världen som utbildat sig till MW – Master of Wine.

Zind-Humbrechts vineri är beläget i byn Turckheim. Företaget tillhör de absolut främsta i oregionen och vinmakaren Olivier Humbrecht förfogar över några av Alsace bästa vingårdslägen. De mest kända vingårdarna är Clos-St-Urbain i Rangen, samt Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg, alla utom de två sistnämnda med Grand Cru-status. Flera av ovan vingårdslägen är historiska vingårdar som Zind-Humbrecht under senare delen av 1900-talet har restaurerat till sin forna glans.

Domaine Zind-Humbrecht är pionjärer i regionen inom biodynamisk vinodling. Zind-Humbrechts kraftfulla, koncentrerade och välbalanserade viner är unika i sin nobla elegans vilket har skapat den fina renommé producenten har i vinvärlden.

 "One of ten of the best winemakers on planet earth!" säger till exempel Robert Parker om Olivier Humbrecht. Wine Magazine kallar Zind Humbrecht "universums främste vinproducent".

Vita torra viner

Frankrike

Vita halvtorra viner

Frankrike