Domaine Zind-Humbrecht

"Universums främste vinproducent"

Domaine Zind-Humbrecht grundades 1959 i och med att Léonard Humbrecht gifte sig med Geneviève Zind. Familjen Humbrecht har en historia i vinbranschen sen början på 1600-talet och idag är det Léonards son, Oliver Humbrecht som är ansvarig för företaget och vinmakningen.

Zind-Humbrechts vineri är beläget i byn Turckheim. Företaget tillhör de främsta i området och vinmakaren Olivier Humbrecht förfogar över några av Alsace bästa lägen. De mest kända vingårdarna är Clos-St-Urbain i Rangen, samt Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg, alla utom de två sistnämnda med Grand Cru-status.

Domaine Zind-Humbrecht är certifierad av kontrollorganet Biodyvin som biodynamisk odlare. Zind-Humbrechts kraftfulla, koncentrerade och välbalanserade viner är unika i sin nobla elegans – här finns inte ett uns av den övertydliga syra som annars kan föra alsaceviner nära det banalas gräns.

Vinkritiker världen över öser beröm över Olivier Humbrecht: "One of ten of the best winemakers on planet earth!" säger till exempel Robert Parker. Och Wine Magazine går ett steg längre och kallar Olivier Humbrecht "universums främste vinproducent".

Vita torra viner

Frankrike

Söta viner

Frankrike