Välkommen till Argentinas främsta region för pinot noir - Patagonien!

I San Patricio del Chañar som ligger beläget i de norra delarna av Patagonien etablerade familjen Schroeder 2001 egendomen som är beläget i några av Patagoniens bästa växtplatser.

Men historien om denna egendom sträcker sig långt bortom vinrankorna. Under byggnationen gjorde familjen en sensationell upptäckt - ett 75 miljoner år gammalt dinosaurieskelett! Detta extraordinära fossil har inte bara berikat jordmånen utan har också blivit en symbol för Familjen Schroeders engagemang för att bevara och dela Patagoniens rika kulturarv. Besökare kan beundra detta anmärkningsvärda fynd i egendomens museum och lära sig mer om dess historia och betydelse. Den här sällsynta dinosauriearten har till och med fått sitt namn efter familjen - Panamericansaurus Schroederi.

Patagonien är känd som Argentinas främsta region för pinot noir och är också hem för Sydamerikas sydligaste vinodlingsområde. Det kalla och torra klimatet ger perfekta förutsättningar för att odla eleganta pinot noir-druvor med en frisk syra och komplexitet som är oöverträffad.