Nyheter

Guld igen!

Till Louis Roederer Rosé 2013 som nu finns på Systembolaget. Priset delas varje november ut av Champagne & Sparkling Wine World Championships Awards 2019.

Louis Roederers rosé görs enligt Saignéemetoden och är komplex, nyanserad med frisk smak och inslag av persika, granatäpple, blodgrape, nötter och nougat. Underbart att njuta av som det är eller till skaldjur och smårätter före middagen. Roséchampagnen levereras dessutom i en snygg, rosa presentbox!

77226 Louis Roederer Rosé 2013, 599 kr

Är du nyfiken på att prova naturviner i en högre klass?

Alpamanta tar naturvinerna till en ny nivå där man strävar efter balans och harmoni i vinerna. Allt i vingården är biodynamiskt och musten jäser i drygt 4 månader i cementägg utan tempererad kontroll. När det buteljeras får det vila på sin egen jäst. Och ja, vinerna är såklart ofiltrerade och det går bra att skaka flaskan innan servering för att smaksätta vinet ännu mer med de aromatiska och naturliga partiklarna.

96020 ALPAMANTA BREVA Sauvignon Blanc 2018, 239 kr. har en rund, rik och bussig karaktär med mycket smak. Djup aromatisk frukt med inslag av persikor, ananas, passionsfrukt, päron, örter och vita blommor. Fin balans och mineralitet i en lång eftersmak.

94032 ALPAMANTA BREVA Syrah rosé 2018, 239 kr är en komplex, frisk och smakrik rosé gjord på väl omhändertagna Syrahdruvor. Ett fylligt rosévin med inslag av solmogna persikor, röda äpplen, smultron, granatäpplen, vildblommor och mineraler. Vinet efterlämnar en angenäm och aromatisk eftersmak.

Nyhet!

Från och med september finns denna fullpoängare från Dr Loosen i det fasta sortimentet - till ett fantastiskt pris!
På Ernst domän Villa Wolf i Pfalz odlas Grauburgunder på de branta sluttningarna. Här får druvorna den solexponering de behöver för att aromer och frukt skall utvecklas. Vinet är ljuvligt; gula äpplen, päron, aprikos, galiamelon och mogen citrus i fin balans med frisk syra och lätta mineraltoner. 

Gott att njuta av som det är och suveränt till fisk och skaldjur.

2164 Villa Wolf Grauburgunder 2018, 79 kr.

Den världsberömde vinkritikern James Suckling ger ofta topp-poäng till MASI - och höstens kommande årgångar är inget undantag!
31 juli 2019 James Suckling.com

Costasera 2015 – 95 p. Sammetslen och polerad med verkligt djup och struktur. Härlig frukt och en lång finish. 2345 Costasera 299 kr. Fasta sortimentet

Masianco 2018 – 90 p. Ett friskt och välbalanserat vin med smak av örter, citron och lime. 2415 Masianco 99 kr. Fasta sortimentet

Bonacosta 2018 – 89 p. Frisk och lätt med röda bär, kryddor och körsbär. Fräscht avslut. 6998 Bonacosta 105 kr. Fasta sortimentet

Rosa dei Masi 2018 – 88 p. Kanderad frukt och massor av mogna hallon. Fyllig och smakrik rosé. 79430 Rosa dei Masi 99 kr. Beställningssortimentet

CLAIM är ett isvin gjort på 100% svenska äpplen, pressade av Brännland, utan tillsatser och koncentrerat, förhöjt med hjälp av landskapets naturliga kyla, deras sammantagna hantverkskunnande och erfarenhet.

"CLAIM utstrålar lätthet och ljus, vår och sommar i balans mellan söt frukt och frisk syra. Glädjen i att finna en stillsam person i ett stökigt sällskap, vilan i en lång och krävande vandring, vårens första ljus och av viljan att ständigt förnya, återfödas och finna ny mark" Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider

73799 CLAIM by Brännland Cider, 149 krSystembolagets beställningssortiment 

95 p. Livets Goda, 25/10 2019

Världsbäst - igen!

"Louis Roederer swept the board at last night's Champagne & Sparkling Wine World Championships Awards Dinner, being crowned Supreme World Champion for the Louis Roederer Brut Premier in Magnum and taking the gong for Sparkling Wine Producer of the Year 2018"

"Supreme World Champion" Louis Roederer Brut Premier Magnum art.77498 1500 ml. 895 kr 

Gold - Louis Roederer Cristal 2002, Gold - Louis Roederer Rosé 2010
Champagne & Sparkling Wine World Championships Awards 2018

Nyhet! Ste Michelle Indian Wells

Columbia Valley är ett övergripande AVA (American Viticultural Area) som huvudsakligen ligger i staten Washington, med en mindre del i staten Oregon. Druvorna kommer från gamla marker som Horse Heaven Hills, Cold Creek, Wahluke Slope och Yakima Valley - och det här vinet är nyanserat med djup, fruktig smak och rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mörk choklad, ceder, plommon, kryddor och vanilj.

3501 Chateau Ste Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon 2016, 199 kr
Finns även på halvflaska, 37,5 cl. 105 kr


Taylors Port i historisk flaska

Ny flaska i serien av historiska buteljer. Detta är en exakt replika skapad efter en av Taylor´s gamla originalflaskor som hittades i en arkeologisk utgrävning. Flaskorna är daterade från 1692 till 1740.

Detta portvin är en blend av Taylor's Tawnys 10, 20, 30 och 40 years.

73890 Taylor´s Reserve Tawny Port 1000 ml. pris: 449 kr
Begränsad upplaga

Beställ den limiterade flaskan här!

Ett lyckat designsamarbete med Laila Bagge

Ruby Frizz har ljuvliga toner av jasmin, apelsinblommor och päron som avrundas av en fräsch, mogen citrus. Precis som i en Prosecco finns här en mjuk och mycket behaglig mousse av små fina bubblor som inte tar över upplevelsen av frukten.

Lätt mousserande heter "Frizzante" på italienska och betyder att vinet är ett pärlande och fräscht vin som har ett lägre tryck jämfört med vanliga mousserande viner. Du hittar därför Ruby Frizz bland Systembolagets vita italienska viner, inte bland de mousserande.

70431 Ruby Frizz Organic, 99 kr. Fasta sortimentet

Château Bernadotte – fynd för Bordeauxälskare!

Château Bernadotte släpps nu i toppårgången 2010. Ett moget vin som är tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment - lagom till firandet av ätten Bernadottes 200 år på Sveriges tron. Bordeauxslottet fick sitt namn som en hyllning till Napoleons framgångsrike fältherre Jean-Baptiste Bernadotte som 1818 kröntes till kung över Sverige och Norge.
Vinet är fruktigt med toner av cassis, mörka körsbär, choklad och fat. Fylligt med avrundade tanniner och ett elegant avslut.

79193 Château Bernadotte 2010, 325 kr
Systembolagets beställningssortiment

Kvalitetsbourgogne på box

Vignerons des Terres Secrètes är ett Bourgogne-kooperativ som grundades redan 1928. Idag består det av 250 odlarfamiljer i området Mãconnais söder om Côtes de Beaune.

Druvorna i Bourgogne Chardonnay har genomgått varsam selektering och därefter lagrats på franska ekfat. Producenten har med detta vin skapat sin "Cuvée 1928" som en hyllning till det året då kooperativet startade.

5555 Bourgogne Chardonnay, 2,25 L 269 kr
Systembolagets fasta sortiment