Nya produkter

Aubrade le Prestige; fyndstämplad Bordeaux!

Aubrade le Prestige är ett klassiskt vitt Bordeauxvin där Sémillondruvan ger mjukhet, Sauvignon Blanc svarar för frisk fruktighet och Muscadelle bidrar med intensitet och blommighet. Aubrade le Prestige är en utmärkt följeslagare till fisk och skaldjur eller getost.

Nr 2186 Aubrade le Prestige 2016, 75 cl, 109 kr
Nr 2186 Aubrade le Prestige 2016, 37,5 cl, 59 kr
Systembolagets fasta sortiment

 Vinbetyget.se Topprankad 2019

Det här vinet levererar både smak och själ

Ekologiskt vin är bra både för miljön och för de som arbetar i vingården och i Piemonte hittar man familjen Sartirano som har vårdat den eko-certifierade marken i generationer. De levererar vinet Piemonte Rosso Biologico som har en djup, komplex smak av mörka körsbär, svarta vinbär, vilda örter och en extra karaktär genom lagring på stora, gamla ekfat. Och precis som sina förfäder njuter de av sitt vin till klassiska pastarätter, variationer av kyckling och ljust kött, vegetariska rätter och krämiga ostar.

70165 Piemonte Rosso Biologico 2017, 129 kr
Systembolagets beställningssortiment

Beställ vinet här!

Nya ekologiska Cava Stars

Spanska slottet Castillo Perelada gör strålande viner. De arrangerar även konserter där många världsartister har uppträtt. Cava Stars är en hyllning till alla dessa musikaliska stjärnor - och etiketten gnistrar!

Cava Stars är en årgångscava som tillverkas enligt Champagnemetoden. Cava Stars är torr, frisk, fruktig och elegant med perfekt balans och begynnande mognad. 

72601 Cava Stars, 109 kr

Beställ vinet här!

Finaste utmärkelsen i Italien!

Montefalco ligger i regionen Umbrien och här odlas framför allt de lokala druvsorterna Sangiovese och Sagrantino, och sedan långt tillbaka Cabernet Sauvignon och Merlot. Den perfekta blenden i Ziggurat hyllas och vinet har rönt stora framgångar, nu senast det högsta betyg man kan få i Italien; 3 Bicchieri i Gambero Rosso! 
Det här är ett välbalanserat, rödfruktigt och ekologiskt vin som speglar århundranden av Umbriskt vinmakeri och tradition. Ett vin som är anpassat till den Italienska livsstilen; mat, umgänge och gott vin!

2743 Ziggurat Montefalco Rosso DOC 2016, 139 kr
Systembolagets fasta sortiment


Taylors Port i historisk flaska

 

Ny flaska i serien av historiska buteljer. Detta är en exakt replika skapad efter en av Taylor´s gamla originalflaskor som hittades i en arkeologisk utgrävning. Flaskorna är daterade från 1692 till 1740.

Detta portvin är en blend av Taylor's Tawnys 10, 20, 30 och 40 years.

73890 Taylor´s Reserve Tawny Port 1000 ml. pris: 449 kr
Begränsad upplaga

Beställ den limiterade flaskan här!

Italienarnas mest älskade Chiantiproducent!

Familjeföretaget Cecchi har skapat kvalitetsviner i 125 år och inför deras jubileum lanserar de nu en ekologisk Chianti Riserva som finns i Systembolagets beställningssortiment.

Vinet inrymmer allt vad en Chianti skall innehålla; fruktiga inslag av mörka körsbär, vildörter, fatkaraktär och mandel i en balans som speglar 2015 – ett toppår som hyllas i Toscana.

72358 Cecchi Chianti Riserva Organic 2015, 75 cl, 115 kr

Beställ vinet här!


Världsbäst - igen!

"Louis Roederer swept the board at last night's Champagne & Sparkling Wine World Championships Awards Dinner, being crowned Supreme World Champion for the Louis Roederer Brut Premier in Magnum and taking the gong for Sparkling Wine Producer of the Year 2018"

"Supreme World Champion" Louis Roederer Brut Premier Magnum art.77498 1500 ml. 895 kr 

Gold - Louis Roederer Cristal 2002
Gold - Louis Roederer Rosé 2010

Champagne & Sparkling Wine World Championships Awards 2018

Château Bernadotte – fynd för Bordeauxälskare!

Château Bernadotte släpps nu i toppårgången 2010. Ett moget vin som är tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment - lagom till firandet av ätten Bernadottes 200 år på Sveriges tron. Bordeauxslottet fick sitt namn som en hyllning till Napoleons framgångsrike fältherre Jean-Baptiste Bernadotte som 1818 kröntes till kung över Sverige och Norge.
Vinet är fruktigt med toner av cassis, mörka körsbär, choklad och fat. Fylligt med avrundade tanniner och ett elegant avslut.

79193 Château Bernadotte 2010, 325 kr
Systembolagets beställningssortiment

Ett lyckat designsamarbete med Laila Bagge

Ruby Frizz har ljuvliga toner av jasmin, apelsinblommor och päron som avrundas av en fräsch, mogen citrus. Precis som i en Prosecco finns här en mjuk och mycket behaglig mousse av små fina bubblor som inte tar över upplevelsen av frukten.

Lätt mousserande heter "Frizzante" på italienska och betyder att vinet är ett pärlande och fräscht vin som har ett lägre tryck jämfört med vanliga mousserande viner. Du hittar därför Ruby Frizz bland Systembolagets vita italienska viner, inte bland de mousserande.

70431 Ruby Frizz Organic, 99 kr

Du kan beställa vinet här!

"Rosé i Världsklass!"


Expressen 15/6 2018         

Fruktig, frisk och ren rosé
- nu i Magnumflaska, perfekt för den stora festen! 

71747 Mulderbosch Rosé Magnumflaska 1500 ml. 189:-

Beställ vinet här!

Kvalitetsbourgogne på box

Vignerons des Terres Secrètes är ett Bourgogne-kooperativ som grundades redan 1928. Idag består det av 250 odlarfamiljer i området Mãconnais söder om Côtes de Beaune.

Druvorna i Bourgogne Chardonnay har genomgått varsam selektering och därefter lagrats på franska ekfat. Producenten har med detta vin skapat sin "Cuvée 1928" som en hyllning till det året då kooperativet startade.

5555 Bourgogne Chardonnay, 2,25 L 269 kr
Systembolagets fasta sortiment


Fler nyheter!