92 poäng!
- James Suckling
Sortiment Privatimport
Totalsyra 5,1 g/l
Restsocker 1 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 15,0 %
Röda viner
Hållbarhetscertifierat
Nyanserad doft av skogshallon, mörka körsbär, plommon, fat, peppar, oregano, kakao och svart te. Smaken är torr, fruktig och kryddig med mjuka tanniner.
Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa. Skalmaceration under 10-15 dagar med överpumpning av skalmassorna två gånger dagligen.
Vinet har lagrats 12 månader i franska ekfat, så kallade barriquer och minst 4 månader i flaska.
Serveras vid 16-18°C som sällskapsvin eller till lättare kötträtter, charkuterier eller lagrade ostar
1971 köpte Arnaldo Caprai egendomen Val di Maggio som då bestod av fem hektar vinodlingar. Sedan 1988 drivs vingården av hans son Marco. Första årgången av detta vin tillverkades 1975.
92 poäng!