Karaktär
Stor, fruktig och nyanserad doft med inslag av citrus, äpplen, persika, päron, blodapelsin, lite rökighet och lätt brödighet. Elegant, fyllig, frisk och fruktig smak med fina små bubblor och en hög välbalanserad syra. Lång harmonisk eftersmak.
Tillverkning
Druvorna skördades för hand mellan 27 augusti och 8 september. 32% av vinet har genomgått malolaktisk jäsning. Lagras i genomsnitt i 3 år på jästfällning samt 6 månader efter degorgering.
Passar till
Serveras vid 10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller fågel.
Information
243 står för skörd nummer 243 sedan champagnen började produceras. Vinet består främst (59%) av basårgång 2018. Resten av vinet består av 31% "Perpetual Reserve", en blend av årgångarna 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 och 2017 samt 10% "Reserve wine" som lagrats i ekfat och består av årgångarna 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 och 2017. Använd gärna Louis Roederers app för att läsa av etiketten och få all information om innehållet i just din flaska.