Karaktär
Generöst fruktig doft med inslag av röda bär, läder, mynta, örter och lite kryddiga toner. Intensivt och medelfylligt vin med kraft när det är ungt. Komplexitet och elegans kommer med ålder. Välintegrerad tanninstruktur och en lång harmonisk eftersmak.
Tillverkning
Varje vingårdsläge vinifieras separat. Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan jäsa 3-4 veckor i temperaturkontrollerade ståltankar, där vinet också genomgår malolaktisk jäsning.
Lagring
Vinet har lagrats 18-20 månader i en kombination av barriquer och stora slavonska fat. Efter lagring beslutar man vilka viner som ska ingå i blenden för Perbacco och vilka som ska få bli Barolo Castiglione (självklart utan druvor från Barbaresco). Sedan blandar man vinet i ståltank innan vinet slutligen hamnar på flaska.
Passar till
Serveras vid 16-18°C och passar till renfilé, entrecôte och mustiga grytor men även till mogna hårdostar som gouda, parmesan eller manchego.
Information
Perbacco tillverkas av det vin som inte valts ut till Barolo Castiglione, samt en liten del vin från Barbaresco.