Karaktär
Fruktig något parfymerad doft med inslag av röda bär, örter och en liten rökig mineralton. Medelfyllig och mjuk smak med en välbalanserad syra. Elegant harmonisk eftersmak.
Tillverkning
Druvorna skördades för hand mellan 8 september och 2 oktober. Klasarna sorterades både i vingården och i vinkällaren. De avstjälkades helt och sedan sorterades även de enskilda druvorna. De hela druvorna fick sedan genomgå en kallmaceration utan att krossas. De pressades sedan skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i en kombination av 500L öppna ekfat och stora 2700L franska ekfat med regelbunden bâttonage. Spontan malolaktisk jäsning i 300L franska ekfat. Vinet har lagrats 24 månader i andra- till fjärdegångsfyllda franska ekfat och sedan får vinet vila ytterligare i stora 1500L ekfat före buteljering. Naturlig kallstabilisering från vinterkylan.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till rätter av fågel, fläsk, lamm, kalv eller lättare rätter av nöt. Dekantera gärna vinet före servering, då det kan innehålla naturlig fällning.