Hermitage La Maison Bleue Domaine 2020

  • Paul Jaboulet Aîné
  • Frankrike, Rhône

899 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 56503

Sortiment Systembolagets beställning

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 15,5 %

Röda viner

Ekologiskt

Karaktär

Vinet har en komplex doft av syrliga morello-körsbär, söta jordgubbar, viol, lakrits, cederträ och orientaliska kryddor, vinet har en harmonisk balans och en lång eftersmak.

Lagring

Druvorna lagras i franska ekfat, varav 15% är ny ek.

Passar till

Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter av nöt, lamm eller vilt.

Information

Längs Petite Pierrelle-gatan, inte långt från strömmen av Torras ligger vackra Maison Bleue. I sluttningen mot Hermitage-kullen, en av de vackraste vingårdarna i världen, var detta lilla stenhus med blå fönsterluckor en gång en verklig fristad för våra vinodlare: en plats att arbeta, vila och dela i hjärtat av en legendarisk terroir . Idag har detta vinodlarhus fått en ny ungdom. Vinodlare och hästar tar skydd då och då. Vår Maison Bleue fungerar fortfarande som ett skydd för våra druvor för att torka vårt halmvin när vi producerar det. I år kommer vi att använda dess utrymme för att torka våra växter för biodynamiska preparat. Ett nytt liv i respekt för traditioner.

Recensioner

18,5+/20 Points. With epic balance and stunning poise, La Maison Bleue is a Burgundy-shaped Hermitage in 2020, making it all the more intriguing and memorable. Like the others in this portfolio, the control here is remarkable, and the weight and lenght are astounding, too.

Matthew Jukes