Karaktär
Vinet har en komplex doft av syrliga morello-körsbär, söta jordgubbar, viol, lakrits, cederträ och orientaliska kryddor, vinet har en harmonisk balans och en lång eftersmak.
Tillverkning
Druvorna skördas för hand och avstjälkas innan de pressas skonsamt och musten får sedan jäsa i 4 veckor
Lagring
Druvorna lagras i franska ekfat, varav 15% är ny ek.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter av nöt, lamm eller vilt.
Information
Längs Petite Pierrelle-gatan, inte långt från strömmen av Torras ligger vackra Maison Bleue. I sluttningen mot Hermitage-kullen, en av de vackraste vingårdarna i världen, var detta lilla stenhus med blå fönsterluckor en gång en verklig fristad för våra vinodlare: en plats att arbeta, vila och dela i hjärtat av en legendarisk terroir . Idag har detta vinodlarhus fått en ny ungdom. Vinodlare och hästar tar skydd då och då. Vår Maison Bleue fungerar fortfarande som ett skydd för våra druvor för att torka vårt halmvin när vi producerar det. I år kommer vi att använda dess utrymme för att torka våra växter för biodynamiska preparat. Ett nytt liv i respekt för traditioner.