Karaktär
Fruktig och inbjudande doft med inslag av moreller, björnbär, plommon, skogsbär, svarta vinbär, salvia, fikon, kakao, kaffe och fat. Smaken är fruktig och nyanserad med fatkaraktär och sammetslen tanninstruktur. Lång, elegant eftersmak.
Tillverkning
Druvorna skördades och sorterades för hand i vingården. Man inledde skörden i början av september med att skörda Merlot och fortsatte med Cabernet Sauvignon från mitten av september till första veckan av oktober. De noggrant utvald druvklasarna sorteras en andra gång vid ankomst till vineriet. Druvorna avstjälkades varsamt innan de pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i temperaturkontrollerade ståltankar vid 26-28°C. Skalmaceration i 10-16 dagar beroende på druvsort. Den malolaktiska jäsningen skedde i ståltank. Vinet har lagrats 12 månader i en kombination av franska och amerikanska 225L barriquer. Sedan ytterligare 3 månader på flaska
Passar till
Serveras vid 16-18°C till lamm, nöt eller vilt.
Information
Första årgången av Guidalberto gjordes 2000 av Nicolo Incisa och Sebastiano Rosa.