Karaktär
Fruktig elegant doft av citrus, äpplen, gula plommon, persikor, färska örter och mineral. Torr, intensiv och en komplex smakrikedom med en välbalanserad och harmonisk eftersmak.
Tillverkning
Druvorna skördades för hand. De noggrant utvalda druvorna pressas skonsamt och musten får sedan spontanjäsa i stora neutrala ekfat.
Lagring
Vinet har lagrats 12 månader på sin jästfällning i stora gamla ekfat.
Passar till
Serveras vid 10-12°C till eleganta rätter av fisk, skaldjur eller kyckling, exempelvis naturella ostron eller sushi men passar också utmärkt till en klassisk wienerschnitzel.
Information
När Ernst Loosen tog över den 200-åriga vinegendomen i Mosel i mitten av 1980-talet insåg han att alla förutsättningar fanns på plats för att kunna göra viner i världsklass. Till Mosel kom aldrig vinlusen som ödelade så många av Europas vinodlingar, utan alla vinrankor växer på oympade stockar som ger lägre avkastning, men viner med högre koncentration. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla.