Karaktär
Fruktig elegant doft med inslag av röda bär, örter och viol. Medelfyllig och mjuk smak med en välbalanserad syra. Elegant harmonisk eftersmak.
Tillverkning
Druvorna skördades för hand mellan 30 september och 1 oktober. Klasarna sorterades både i vingården och i vinkällaren. De avstjälkades helt och sedan sorterades även de enskilda druvorna. Druvorna fick lades sedan hela i stora ekfat, där de utan att krossas genomgick en kallmaceration. De pressades sedan mycket skonsamt för att bevara den rena frukten i Brancellao. Musten fick sedan spontanjäsa i 500L ekfat. Vinet har lagrats 24 månader i tredjegångsfyllda franska ekfat och sedan ytterligare 6 månader i stora 1500L ekfat före buteljering. Naturlig kallstabilisering från vinterkylan.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till rätter av fågel, fläsk, lamm, kalv eller lättare rätter av nöt. Dekantera gärna vinet före servering, då det kan innehålla naturlig fällning.