Karaktär
Mogen, utvecklad doft med inslag av blommor, solmogna citroner, grapefrukt, äpplen, tropisk frukt, bivax och honung. Fyllig och aromatisk smak med en fin balanserad struktur och inslag av ekfat och mineral. Lång och härlig eftersmak.
Tillverkning
Druvorna skördades för handmellan 8 augusti till 20 september. De pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i franska ekfat.
Lagring
Vinet har lagrats 10 månader på sin jästfällning i 600L franska ekfat. Regelbunden battônage under lagringen.
Passar till
Serveras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk, skaldjur, fågel eller vegetariskt, exempelvis gratinerad hummer men passar även utmärkt till får- och getost.
Information
Château La Louvière har länge varit kända för sina vita viner, vilka har en lång historia från 1600-talets kanadensiska köpmän ända fram till idag. Detta vita vin är en mycket bra ambassadör för regionen Pessac-Léognan.