Château Bonnet Rosé 2022

  • Château Bonnet
  • Frankrike, Bordeaux

139 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 71814

Sortiment Systembolagets beställning

Totalsyra 4,7 g/l

Restsocker 0,3 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,0 %

Roséviner

Karaktär

Fruktig doft med inslag av jordgubbar, smultron, röda vinbär, vit persika och en angenäm örtighet. Smaken är torr, frisk, fruktig och elegant med en balanserad eftersmak.

Tillverkning

Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan jäsa i ståltank. Ingen maceration för någon av druvsorterna eftersom man eftersträvar en vacker ljus rosé. Cabernet Sauvignon vinifieras separat medan Merlot och Semillon får jäsa tillsammans.

Lagring

Vinet har lagrats 4 månader i ståltank.

Passar till

Serveras vid 10-12°C som aperitif eller till sommarens härliga rätter, exempelvis en Salade Niçoise, örtig paj eller en underbar sommarbuffé.

Famille André Lurton

En av de mest prestigefyllda, familjeägda egendomarna i Bordeaux. André Lurton skapade, tillsammans med sin vin- och naturpassionerade familj, en vindynasti som idag består av slotten Château Bonnet, Château Couhins – Lurton, Château La Louvière, Château de Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche.

André Lurton övertog Château Bonnet 1953. I dag är Famille André Lurton en av de största egendomarna i Bordeaux med 640 hektar vinodlingar på framstående växtplatser. I Pessac-Léognan äger man 260 hektar. Detta är födelseplatsen för Grand Vins de Bordeaux.

Familjeföretaget drivs idag av sonen Jacques Lurton som format en långsiktig vision för egendomen. Barnbarnet Mathilde Lurton arbetar för hållbarhet, jämställdhet och mångfald. 2011 erkändes egendomen genom miljöcertifieringen ISO 14001. År 2017 erhöll man även certifikat enligt den strängaste miljöcertifieringen inom jordbrukssektorn.