Château Bonnet Réserve Blanc 2020

  • Château Bonnet
  • Frankrike, Bordeaux, Entre-Deux-Mers

149 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 56031

Sortiment Systembolagets beställning

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,0 %

Vita torra viner

Hållbarhetscertifierat

Karaktär

Uttrycksfull och aromatisk doft med aromer av citrus, grapefrukt, vita blommor och lite vanilj. Komplex, smakrik och välbalanserad med en härlig fräschör och inslag av citron, grapefrukt och persika. Elegant och harmonisk eftersmak. Kan drickas nu eller lagras till 2029.

Tillverkning

Druvorna pressades skonsamt och musten fick efter en kort maceration sedan jäsa i franska ekfat. Vinet har inte genomgått malolaktisk jäsning.

Lagring

Vinet har lagrats i franska ekfat.

Passar till

Serveras vid 10-12°C till eleganta rätter av fisk och skaldjur som halstrade havskräftor, grillad vitfisk eller som klassisk följeslagare till getost.

Famille André Lurton

En av de mest prestigefyllda, familjeägda egendomarna i Bordeaux. André Lurton skapade, tillsammans med sin vin- och naturpassionerade familj, en vindynasti som idag består av slotten Château Bonnet, Château Couhins – Lurton, Château La Louvière, Château de Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche.

André Lurton övertog Château Bonnet 1953. I dag är Famille André Lurton en av de största egendomarna i Bordeaux med 640 hektar vinodlingar på framstående växtplatser. I Pessac-Léognan äger man 260 hektar. Detta är födelseplatsen för Grand Vins de Bordeaux.

Familjeföretaget drivs idag av sonen Jacques Lurton som format en långsiktig vision för egendomen. Barnbarnet Mathilde Lurton arbetar för hållbarhet, jämställdhet och mångfald. 2011 erkändes egendomen genom miljöcertifieringen ISO 14001. År 2017 erhöll man även certifikat enligt den strängaste miljöcertifieringen inom jordbrukssektorn.