Karaktär
Fruktig doft med toner av mogna körsbär, lakrits, peppar, rosmarin, myrten, salvia, vanilj, kryddor och fat. Medelfyllig, mjuk och elegant smak med balanserade tanniner. Harmonisk lång eftersmak.
Tillverkning
Druvorna skördades för hand. Varje druvsort vinifieras separat. Musten fick jäsa med skalkontakt i temperaturkontrollerade ståltankar i 12-15 dagar i 25-28°C. Vinet pumpas försiktigt över med jämna mellanrum. Vinet genomgår malolaktisk jäsning.
Lagring
Vinet har lagrats 18 månader i franska ekfat, varav 40% är nya fat. Efter fatlagringen får vinet vila i cementtankar i 40-50 dagar. Avslutningsvis ytterligare 6 månader på flaska innan vinet släpps till försäljning.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter av lamm, nöt eller vilt, gärna ugnsrostat eller grillat. Vinet passar också bra till lagrade hårdostar.