San Polo

I Montalcino jobbar San Polo med att lyfta varje enskilt vingårdsläge och dess unika terroir

I över 400 år har familjen Allegrini förvaltat en av de ledande vinegendomarna i Valpolicella Classico och Fumane. Allegrinis ständiga engagemang för att både bevara och utveckla vinodling och traditioner har spelat en viktig roll för Valpolicella som resulterat i några av världens mest framstående röda viner. Allegrini Estates samtliga vinegendomar är hållbarhetscertifierade enligt Equalitas.

San Polos vingårdar är belägna närmare 450 meter över havet. Här är jordarna magra och steniga, vilket ger perfekta förutsättningar för sangiovese med hög kvalitet. Här arbetar de med att lyfta varje enskilt vingårdsläge och dess unika terroir. Utöver Brunello di Montalcino DOCG finns även högklassiga Rosso di Montalcino DOC och Toscana IGT viner såsom Amphora Vignamasso och Rubio.

Med stor passion och gedigen kunskap drivs egendomen av Marilisa, Silvia, Carlotta och Caterina Allegrini. En imponerande familjeaffär som sträcker sig över ett stort antal hållbara, vinodlingar som ger några av Italiens mest gedigna och uttrycksfulla viner. Familjen har även egendomarna Allegrini i Veneto och Poggio Al Tesoro i Bolgheri.