Oxford Landing

The City of Oxford

På Oxford Landing lyder mottot "keep it real". Att upprätthålla en känsla av perspektiv och förstå vad som verkligen betyder något. Att komma ihåg var vi kom ifrån och vara stolt över våra rötter och att göra viner som är en sann återspegling av den plats de kommer ifrån.

Många av de berömda vinregionerna i Europa planteras runt stora floder. Gironde i Bordeaux, Tain i Rhônedalen och floderna Rhen och Mosel i Tyskland. I Australien finns Murray River. I slutet av 1800-talet var Murray River en blomstrande handelsväg. Kommersiella ångbåtar tog sig upp och nerför floden och transporterade varor som vete, ull och hushållsartiklar. En sådan ångbåt mötte ett för tidigt slut när en brand ombord tvingade fartyget i land där det tillslut blev till aska. Bland vraket på flodstranden hittades en skylt med båtens namn - "The City of Oxford". Från den tiden var detta område känt som Oxford Landing. 1958 såg entreprenören och vinmakaren Wyndham Hill Smith potentialen i området och den röda bördiga jorden. Med rikligt solsken skulle området bli perfekt för odling av premiumdruvsorter, och Oxford Landing Estates föddes.

Under det senaste decenniet har Oxford Landing tredubblats i storlek med skapandet av en vacker inhemsk skog intill vingården. Vatten är också en mycket viktig del då de är beroende av Murray River, men användandet av vatten går aldrig till överdrift. Med 650 hektar vinmark kan man knappast kalla Oxford Landing små, men de jobbar som att de är det. De "mikrohanterar" 130st fem hektars block som separata ekosystem. På så sätt lär de känna varenda vinmark och kan beskära och skörda vid de rätta tidpunkterna. Den "småskaliga" approchen fortsätter i vineriet med metoder som vanligtvis är reserverade för små vinerier. Dessa inkluderar användning av vildjäst och minimal hantering av saften vilket innebär en mindre risk för fel eller kontaminering, så frukten bearbetas försiktigt men snabbt. Alla viner tappas på vingården i Australien.

Vita torra viner

Australien