Nyheter

Snyggt Bourdeauxvin från toppårgången 2016

Vinunic har fått äran att representera La Goulée by Cos d'Estournel i Sverige. Vi sätter ribban högt och lanserar toppårgången 2016.

På höjderna i Saint-Estèphe står en praktfull byggnad med inspiration från indiska palats som går under smeknamnet "Residenset för Maharadjan i Saint-Estephe". Den uppfördes 1791 av den bereste och äventyrslystne Marquisen Louis-Gaspard d'Estournel.

Idag är Cos d'Estournel ett av de stora så kallade Deuxième Crus, vilka producerar mycket prisvärda viner av hög kvalitet. Goulée är resultatet av expertteamet på Cos d'Estournel och årgång 2016 är mycket väl ansedd. 

75176 Goulée by Cos d'Estournel 2016, 419 kr.
Finns i beställningssortimentet. Kan beställas styckvis, eller 6 st. flaskor som levereras i vacker trälåda.

Två fina medaljer från årets Vinordic Wine Challenge!

Guldmedalj till Ste Michelle Chardonnay som bästa vita boxvin och bronsmedalj till Stellenrust Chenin Blanc som bästa vita vin i sin prisklass.

Vinordic Wine Challenge går ut på att finna Sveriges mest prisvärda viner. Hundratals viner tävlar i olika kategorier och prisklasser. Alla viner som finns till försäljning i Sverige från mars 2020, på Systembolaget eller via beställningssortimentet, har möjlighet att delta på lika villkor. Juryn, med Bengt-Göran Kronstam som ordförande, utser en vinnare som får utmärkelsen "Gold", "Silver" och "Bronze". Läs mer om våra två vinnande viner nedan. 

Nyhet! Äntligen en box som smakar som ett vin på flaska.

Franskättlingarna på slottet Ste Michelle i Washington State kombinerar amerikansk innovation med fransk vinstil. Resultatet är slående; välbalanserat, koncentrerat och smakrikt. Du kommer inte att känna skillnad mellan flaskan och boxen - här har man ansträngt sig att uppfylla alla kriterier för ett kvalitetsvin. Oavsett förpackning.

Ste Michelle Chardonnay har rik, fruktig smak med fatkaraktär, generösa inslag av ananas, nötter, gula äpplen och apelsin. Ett perfekt allroundvin i bussig, ärlig stil.

5409 Ste Michelle Chardonnay 2018, 3 liter, 269 kr.


Nyhet!
Från den 2 mars finns denna topp-Chenin på hyllan i fasta sortimentet

Familjeägda Stellenrust grundades 1928. Egendomen odlar främst Chenin Blanc och vinrankorna är i genomsnitt 45 år gamla. Största delen av vingårdarna ligger i Stellenbosch, resten i Bottelary Hills - två områden som har granitrik jord.
Stellenrust Chenin Blanc har koncentrerad frukt och är mycket aromatiskt med inslag av gula plommon, passionsfrukt, solmogna nektariner, krusbär och citrus. 

Stellenrust Chenin Blanc är en perfekt kompanjon till vegetariskt, skaldjur och fisk samt kyckling, kalv och annat ljust kött. 

2807 Stellenrust Chenin Blanc 2019, 119 kr


Från Dr Loosens domän Villa Wolf

Nu finns denna fullpoängare från Dr Loosen i det fasta sortimentet - till ett fantastiskt pris!
På Ernst domän Villa Wolf i Pfalz odlas Grauburgunder på de branta sluttningarna. Här får druvorna den solexponering de behöver för att aromer och frukt skall utvecklas. Vinet är ljuvligt; gula äpplen, päron, aprikos, galiamelon och mogen citrus i fin balans med frisk syra och lätta mineraltoner. 

Gott att njuta av som det är och suveränt till fisk och skaldjur.

2164 Villa Wolf Grauburgunder 2018, 79 kr.

Guld igen!

Till Louis Roederer Rosé 2013 som nu finns på Systembolaget. Priset delas varje november ut av Champagne & Sparkling Wine World Championships Awards 2019.

Louis Roederers rosé görs enligt Saignéemetoden och är komplex, nyanserad med frisk smak och inslag av persika, granatäpple, blodgrape, nötter och nougat. Underbart att njuta av som det är eller till skaldjur och smårätter före middagen. Roséchampagnen levereras dessutom i en snygg, rosa presentbox!

77226 Louis Roederer Rosé 2013, 599 kr

"Årets Vinhus!"

Nyligen erhöll Louis Roederer den fina utmärkelsen "Årets Vinhus" vid den årliga Vinare-galan som Allt om Vin arrangerar varje december. 

Dessutom kammade Champagnehuset hem flera medaljer vid Champagne & Sparkling Wine World Championships Awards i november 2019. Gold medal: Louis Roederer Brut Premier Magnum art 77498 1500 ml. 929 kr. Perfekt till speciella tillfällen! 

Nyhet! Nu finns även Louis Roederer Brut Premier på halvflaska (375 ml.) 228 kr. i flera Systembolagsbutiker.

Den världsberömde vinkritikern James Suckling ger ofta topp-poäng till MASI!

Costasera 2015 – 95 p. Sammetslen och polerad med verkligt djup och struktur. Härlig frukt och en lång finish. 2345 Costasera 299 kr. Fasta sortimentet

Masianco 2018 – 90 p. Ett friskt och välbalanserat vin med smak av örter, citron och lime. 2415 Masianco 99 kr. Fasta sortimentet

Bonacosta 2018 – 89 p. Frisk och lätt med röda bär, kryddor och körsbär. Fräscht avslut. 6998 Bonacosta 105 kr. Fasta sortimentet

Rosa dei Masi 2018 – 88 p. Kanderad frukt och massor av mogna hallon. Fyllig och smakrik rosé. 79430 Rosa dei Masi 99 kr. Beställningssortimentet
James Suckling.com

Är du nyfiken på att prova naturviner i en högre klass?

Alpamanta tar naturvinerna till en ny nivå där man strävar efter balans och harmoni i vinerna. Allt i vingården är biodynamiskt och musten jäser i drygt 4 månader i cementägg utan tempererad kontroll. När det buteljeras får det vila på sin egen jäst. Och ja, vinerna är såklart ofiltrerade och det går bra att skaka flaskan innan servering för att smaksätta vinet ännu mer med de aromatiska och naturliga partiklarna.

96020 ALPAMANTA BREVA Sauvignon Blanc 2018, 239 kr. har en rund, rik och bussig karaktär med mycket smak. Djup aromatisk frukt med inslag av persikor, ananas, passionsfrukt, päron, örter och vita blommor. Fin balans och mineralitet i en lång eftersmak.

94032 ALPAMANTA BREVA Syrah rosé 2018, 239 kr är en komplex, frisk och smakrik rosé gjord på väl omhändertagna Syrahdruvor. Ett fylligt rosévin med inslag av solmogna persikor, röda äpplen, smultron, granatäpplen, vildblommor och mineraler. Vinet efterlämnar en angenäm och aromatisk eftersmak.

CLAIM är ett isvin gjort på 100% svenska äpplen, pressade av Brännland, utan tillsatser och koncentrerat, förhöjt med hjälp av landskapets naturliga kyla, deras sammantagna hantverkskunnande och erfarenhet.

"CLAIM utstrålar lätthet och ljus, vår och sommar i balans mellan söt frukt och frisk syra. Glädjen i att finna en stillsam person i ett stökigt sällskap, vilan i en lång och krävande vandring, vårens första ljus och av viljan att ständigt förnya, återfödas och finna ny mark" Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider

73799 CLAIM by Brännland Cider, 149 krSystembolagets beställningssortiment 

95 p. Livets Goda, 25/10 2019

Ste Michelle Indian Wells

Columbia Valley är ett övergripande AVA (American Viticultural Area) som huvudsakligen ligger i staten Washington, med en mindre del i staten Oregon. Druvorna kommer från gamla marker som Horse Heaven Hills, Cold Creek, Wahluke Slope och Yakima Valley - och det här vinet är nyanserat med djup, fruktig smak och rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mörk choklad, ceder, plommon, kryddor och vanilj.

3501 Chateau Ste Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon 2016, 199 kr
Finns även på halvflaska, 37,5 cl. 109 kr


Taylors Port i historisk flaska

Ny flaska i serien av historiska buteljer. Detta är en exakt replika skapad efter en av Taylor´s gamla originalflaskor som hittades i en arkeologisk utgrävning. Flaskorna är daterade från 1692 till 1740.

Detta portvin är en blend av Taylor's Tawnys 10, 20, 30 och 40 years.

73890 Taylor´s Reserve Tawny Port 1000 ml. pris: 449 kr
Begränsad upplaga

Beställ den limiterade flaskan här!

Château Bernadotte – fynd för Bordeauxälskare!

Château Bernadotte släpps nu i toppårgången 2010. Ett moget vin som är tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment - lagom till firandet av ätten Bernadottes 200 år på Sveriges tron. Bordeauxslottet fick sitt namn som en hyllning till Napoleons framgångsrike fältherre Jean-Baptiste Bernadotte som 1818 kröntes till kung över Sverige och Norge. Vinet är fruktigt med toner av cassis, mörka körsbär, choklad och fat med ett elegant avslut.

79193 Château Bernadotte 2010, 325 kr
Systembolagets beställningssortiment