Villa Wolf Riesling Dry 2019

  • Villa Wolf
  • Tyskland, Pfalz

135 kr

  • 750 ml
  • Art.nr DL2601

Sortiment Privatimport

Totalsyra 6,7 g/l

Restsocker 7,7 g/l

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 12,0 %

Vita torra viner

Lättare glasflaska

Karaktär

Ljus gul färg. Vinet är fruktigt med frisk och elegant syra samt inslag av persikor, äpplen och mineral. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av äpplen, citrus och persika.

Tillverkning

Druvorna pressades direkt efter skörd. Jäsning och lagring på ståltank och vinet fick en lätt filtrering innan buteljering.

Passar till

Som aperitif och till eleganta rätter av fisk och skaldjur

Information

Villa Wolf grundades 1756 och var en framgångsrik och respekterad producent i vinregionen Pfalz under mer än 200 år. Men under senare delen av 1900-talet tappade Villa Wolf sin stjärnglans och gick in i en period där kvaliteten på vinerna var medioker och vinernas tidigare finess lyste med sin frånvaro. Ernst Loosen såg potentialen i denna historiska egendom och köpte den 1996. Detta blev startskottet för en enorm nytändning och idag tillhör Villa Wolf åter igen topparna från Pfalz. Förutom Rieslingviner som ligger i fokus producerar man även en del Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir. Pinot gris trivs bäst i svala klimat, som i Alsace, södra Tyskand och norra Italien. Pinot gris har lite olika namn beroende på var den växer. I Tyskland och Österrike kallas den ruländer eller grauburgunder och i Italien går den under namnet pinot grigio.