Villa Wolf Pinot Noir 2018

  • Villa Wolf
  • Tyskland, Pfalz

129 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 76788

Sortiment Systembolagets beställning

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,5 %

Röda viner

Karaktär

Rödblå färg. I doften finner vi jordgubbar, mörka körsbär och viss kryddighet. Smaken är bärig med inslag av jordgubbar, skogshallon och fräsch syra.

Tillverkning

Långsam kallmaceration och sval jäsning i ståltank

Lagring

Hälften av vinet fick mogna 15-18 månader på ekfat, där 30% var nya ekfat. Resterande vin fick mogna på ståltank för att bevara fräschör

Passar till

Serveras till rätter av stekt eller grillad fisk samt ljust kött och kyckling.

Information

Villa Wolf grundades 1756 och var en framgångsrik och respekterad producent i vinregionen Pfalz under mer än 200 år. Men under senare delen av 1900-talet tappade Villa Wolf sin stjärnglans och gick in i en period där kvaliteten på vinerna var medioker och vinernas tidigare finess lyste med sin frånvaro. Ernst Loosen såg potentialen i denna historiska egendom och köpte den 1996. Detta blev startskottet för en enorm nytändning och idag tillhör Villa Wolf åter igen topparna från Pfalz. Förutom Rieslingviner som ligger i fokus producerar man även en del Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir. Pinot gris trivs bäst i svala klimat, som i Alsace, södra Tyskand och norra Italien. Pinot gris har lite olika namn beroende på var den växer. I Tyskland och Österrike kallas den ruländer eller grauburgunder och i Italien går den under namnet pinot grigio.