Rüdesheimer Estate Riesling 2017

  • Georg Breuer
  • Tyskland, Rheingau

409 kr

  • 1500 ml
  • Art.nr GB3906

Sortiment Privatimport

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,0 %

Vita torra viner

Karaktär

Ljusgul färg med gröna reflexer. Frisk frukt med hög syra och inslag av citrus, ananas, päron och mineral. Krispigt, torrt och stramt med elegant rieslington. Smakrikt och fruktigt med ton av grapefrukt, ananas, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken.

Tillverkning

Vinet har jäst och mognat på ståltank innan det buteljeras.

Passar till

Underbar friskhet och bra frukt gör att det här till ett strålande vin till mängder av rätter. Vinets syra kommer att göra sommarens sallader godare och de citronmarinerade fisken ännu läckrare. Vinets frukt kommer att växa tillsammans med frisk eller fet mat och göra sig bra till allt ljust kött med gräddsåser eller citronkyckling. För fantaster är det bara att göra surkål och en klick dijonsenap och de frälsta blir kära

Information

Druvorna till vinet kommer från 100% egna vingårdar som Breuer äger. Skillnaden mellan detta vin och Sauvage är att Sauvage är till viss del inköpta druvor från andra producenter och kan komma från hela Rheingau medans det nya vinet på magnum endast kommer från Rüdesheim. I Rüdesheim har Breuer förutom sina "Grand Cru" lägen flera lägen som inte anses komma upp i den kvalitet som behövs för att göra något av toppvinerna. Dessa lägen heter t ex Bischofsberg och Drachenstein. Det är druvorna från dessa "1er Cru" lägen som används i vinet Rüdesheimer Estate.