Riesling Réserve 2018

  • Domaine Fernand Engel
  • Frankrike, Alsace

99 kr

  • 375 ml
  • Art.nr EF1002

Sortiment Privatimport

Totalsyra 7,3 g/l

Restsocker 1,8 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,5 %

Vita torra viner

Ekologiskt

Karaktär

Vinet är ljust gul i färgen. Med en intensiv fruktig doft av persika, ananas, grapefrukt, papaya, gröna äpplen och citron. Vinet har utvecklats i sin stil och ger inslag av mineralitet, blommor, smör och hasselnötter. Vinet har en tydlig fruktig smak med en frisk syra och har även fått 91 poäng av Wine Enthusiast 2019.

Tillverkning

Efter skörd har vinet genomgått kallmaceration och därefter temperaturkontrollerad jäsning. Vinet har sedan lagrats på sin jästfällning i 8 månader.

Lagring

Vinet har lagrats på ståltankar.

Passar till

Riesling är en druva som passar väldigt bra till många olika rätter och är även god att avnjuta som den är. Den höga syran i vinet balanserar syrliga rätter väldigt bra. Vinet passar till olika former av fiskrätter där syran bryter av fiskens naturliga fetma och sötma väldigt fint. Vinet passar även till kryddigare rätter, skaldjur, kyckling och lamm.

Information

Man arbetar efter Rudolf Steiners lära om biodynamisk odling, då allt arbete i vingården och i vineriet är ekologiskt. Domaine Ferand Engel strävar efter att störa jorden så lite som möjligt och använda ett jordbruk som gör att faunan återväxer och blomstrar. Få vingårdar är så medvetna och arbetar så hårt för en bättre miljö.