Kapcsándy Family Winery

Fransk vinmakerikunskap med Kaliforniens mogna, rena frukt

Kapcsándy Family Winery är en starkt lysande stjärna på den kaliforniska vinhimlen. Lou Kapcsándy och hans son Louis äger företaget som inledde sin verksamhet 2000 med att man lyckades köpa den legendariska vingården State Lane Vineyard, där Beringer hämtat druvor till sin berömda Beringer Estates Private Reserve Cabernet Sauvignon. Ungerskättade Lou är en vinälskare med otrolig förmåga att skapa kontakter och utöver konststycket att få köpa den här vingården lyckades han även engagera Helen Turley och hennes make, vitikultuisten John Wetlaufer i projektet. 

Man omplanterade State Lane Vineyard med Cabernet sauvignon, Merlot och Cabernet franc och 2005 stod ett nytt toppmodernt vineri klart i Yountville, som ligger i höjd med Stags Leap i södra delen av Napa Valley, 2003 och 2004 var de första årgångar man producerade – då med Helen Turley som vinmakare. 

Man producerar tre viner med lite olika kombinationer av Bordeauxdruvor – och kritikerna har öst beröm över dem. I vinerna kombineras fransk vinmakerikunskap med Kaliforniens mogna, rena frukt som Robert Parker uttryckt det.