Hijos de Antonio Barcelo

Fatpionjärer i Rioja

Bodegas Palacio har sitt högkvarter i staden Laguardia i Rioja på det historiska vineri som grundades 1894. Man tog tidigt beslutet att lagra sina viner på mediumrostade fat av fransk ek i stället för amerikansk, som ju var det normala i Rioja.

Man gör också utmärkta vita viner på egendomen. Sedan 1987 vakar franske vinkonsulten Michel Rolland över bodegans kvalitetsutveckling. 1998 köptes vineriet av Hijos de Antonio Barceló Group, som investerade i helt ny teknik. Vineriet är ett omtyckt besöksmål och det finns också ett hotell på egendomen.

Gruppen har också vinproduktion i Ribera del Duero (Viña Mayor) och Valladolid och i Sverige har t ex rosévinet från Bodegas Peñascal i Tudela del Duero fått oerhört gott mottagande av såväl vinjournalisternasom konsumenterna.

Hijos de Antonio Barceló Group grundades 1876. Antonio Barceló grundade först ett företag som handlade med russin, oliver och söta viner. Han och hans söner etablerade marknader i Sydamerika och USA och det nätverk man då skapade har gjort att gruppens viner nu exporteras till 23 länder.