Familjen Mestres – Vinmakare sedan 1312!

Familjen gör sina Super Premium Quality Sparkling-viner med respekt för vingården, respekt för druvorna och enligt sina gedigna traditioner som går långt tillbaka i tiden.
Även om man varit vinmakare i familjen i många generationer så släpptes deras första cava med årgång 1925 för att sedan öppnas 1928 för familjens julfirande. Sedan dess har deras cava haft gott rykte med sin höga kvalitet.

Cava är namnet man använder för att skilja på det traditionella spanska sättet att göra sparkling på istället för sättet man använder i Frankrike. Familjen Mestres var först med att använda och registrera denna metod år 1959.

År 1948 producerade familjen den allra första "non dosé" någonsin – dom är alltså föregångarna till Brut Nature! För att skydda sina egendomar idag så använder man sig inte av pesticider i vingårdarna. Man är också ensam i DO Cava att använda naturlig kork under andra jäsning istället för kapsyl – allt för att syresätta sin cava på bästa sätt!