I hjärtat av Vinho Verde

Sociedade Agrícola Casal de Ventozela är ett familjeägt vineri som specialiserat sig på produktionen av Portugals Vinho Verde. Vinho Verde betyder "grönt vin", vilket betyder ungt vin. Regionen sträcker sig över nio delregioner i Dourodalen i norra Portugal. Familjen Ferreira har varit verksamma i den lilla staden Mogege, i delregionen Vale do Ave, hjärtat av Vinho Verde-regionen sedan 1983. Namnet kommer från den historiska Quinta Casal de Ventozela, som ligger i Mogege, De första dateringarna går tillbaka till 1874, då vingården ägdes av en av de mest ädla familjerna i regionen.

Ungefär ett sekel senare köptes egendomen av José Ferreira Cortinhas, den nuvarande direktören för företaget. Vid den tiden, fortfarande i efterdyningarna av revolutionen den 25 april, startade han en intensiv förnyelseprocess som varade fram till 1989.

Uppdraget är tydligt: att avslöja det bästa av terroiren i Vinho Verde-regionen genom produktion av traditionella druvor.

Förutom den inhemska marknaden har Casal de Ventozela-vinerna hävdat sig på den internationella scenen, erövrat nya marknader och lockat kritiker. Den positiva tillväxten i företaget har inneburit en expansion av vingården och byggandet av den nya källaren, mer modern och funktionell gör det möjligt att öka produktionen.