Pewsey Vale Eden Valley Riesling 2018

  • Pewsey Vale
  • Australien, Eden Valley, SA

199 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 73514

Sortiment Systembolagets beställning

Totalsyra 6,6 g/l

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 12,0 %

Vita torra viner

Vegan

Karaktär

Blekt halmgul färg med gröna reflexer. Intensivt fruktig, klassisk doft, med inslag av lime och citron och med en ton av torkade kryddörter. Lång, djup smak med inslag av lime, torkade kryddor och med en fin ton av tropisk frukt. Avslutningen visar upp en mjuk naturlig syra, som perfekt balanserar den intensiva fruktigheten.

Passar till

Detta vin med generös frukt och balanserad syra passar bra till grillad och stekt ljust kött, fågel och fisk med tillbehör som BBq sås eller en smarrig örtaioli. Vinet gör sig bra till sallader med mycket smak på picnic! Vinet passar även som aptitretare innan maten då frukten får förföra eller som sällskapsdryck i trädgården + kryddad indisk mat, dricka för sig själv - Allt för söta rätter

Information

Riesling från Pewsey Vale, denna höghöjdsvingård, som första gången planterades med riesling så tidigt som 1847. Den magra sandiga jordmånen här på 500 meters höjd över havet ger den perfekta, långt utdragna växtsäsong, som med hjälp av vinmakaren Louisa Rose ger delikat riesling i god, tysk stil.