Snyggt Bourdeauxvin
- från toppårgången 2016

Cos d'Estournel ett av de stora så kallade Deuxième Crus, vilka producerar mycket prisvärda viner av hög kvalitet. Goulée är resultatet av expertteamet på Cos d'Estournel och årgång 2016 är mycket väl ansedd.

Goulée visar upp allt det man förväntar sig från ett bra Bordeauxvin;  koncentrerad, men med finess. Djup, mörk frukt i välbalanserad och elegant struktur med bra längd.
93 poäng från James Suckling.

75176 Goulée by Cos d'Estournel 2016, 419 kr.
Finns i beställningssortimentet.
Kan beställas styckvis, eller 6 st. flaskor som levereras i vacker trälåda.

Nya viner och nya årgångar

 Nya favoriten från Valpolicella!

Ett vin som passar till mycket! Bonacosta är gjort på samma druvor som en Amarone; Corvina, Rondinella och Molinara men utan torkningsprocessen vilket gör vinet mjukare och mer lättillgängligt. Med sin fruktiga smak matchar den många olika maträtter utan att ta över, precis som matälskande Italienare vill ha det! Här finns inslag av körsbär, skogshallon, örter och diskreta fattoner som balanserar maträtter som pizza, pasta, grillat och charkuterier.

 6998 Masi Bonacosta 2018, 105 kr
Finns på Systembolaget.

Amarone Costasera
Toppklassad på magnumflaska!

Costasera är den Amarone som många andra vinmakare har som förebild. Masi anses vara världens ledande Amaronetillverkare och det är en välförtjänt status. Druvorna handplockas och torkas varsamt i 120 dagar innan man pressar dem till vin. Vinet sägs vara ännu bättre på stor magnumflaska och vill du lagra vinet är det en optimal storlek.

"Detta original är perfekt till köttgrytan med en mustig, komplex smak" SvD 22/2 2019

2345 Masi Amarone Costasera, Magnumflaska 1500 ml. 599 kr
Systembolagets fasta sortiment Costasera finns i vanlig flaska 750 ml, halvflaska 375 ml, magnumflaska 1500 ml och i specialdesignad flaska i storlek 5000 ml.