Masi Passo Doble 2016

  • Masi
  • Argentina, Mendoza

99 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 6156

Sortiment Systembolagets beställning

Totalsyra 5,1 g/l

Restsocker 2,3 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,5 %

Röda viner

Karaktär

Djupt mörkröd. Intensiv och sötmogen frukt mot plommon och malbecs lite burdusa fruktighet blandas med övermogna körsbär från corvina, över frukten ligger en tunn hinna av mjuk vanilj från nya franska fat. Smaken är rund och fruktig med bra balans mellan frukt, syra och tanniner.

Tillverkning

Dubbeljäst. Första jäsningen varade 15 dagar med skal i ståltank med en temperatur mellan 21-23 grader.

Lagring

9 månader på franska ekbarriquer.

Passar till

En vid samling av rätter som de flesta kötträtter inkl vild fågel. Grönsaksröror med tomat, paprika och aubergine. De flesta ostar med ganska fyllig smak.

Information

Ett mycket lättdrucket vin med stadig smak snarare än elegans. Tekniken är samma appassimento-metod som Masi så framgångsrikt använd sedan 1964 med Campofiorin. Svårt att sia om nya viner men årgång 1999 var fortfarande vid åtta års ålder ett mycket piggt vin utan vilja att visa tecken på ålder. Minst tio år ska man kunna spara sin Passo Doble.