Masi Moxxé Brut 2018

  • Masi
  • Italien, Veneto

109 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 77245

Sortiment Systembolagets beställning

Totalsyra 5,7 g/l

Restsocker 9,8 g/l

Alkoholhalt 12,0 %

Mousserande viner

Karaktär

Masi Moxxé är ett friskt, pärlande vin med gnistrande gyllene färg. Vinet är torrt och aromatiskt med mogna frukttoner, citrus och gröna äpplen. Fina och långlivade bubblor.

Tillverkning

Pinot Grigio vinifierades direkt efter skörd. 25 dagar i låg temperatur (10-15 grader) och Verduzzo fick torka i 3 veckor innan druvorna jästes på ståltank.. Vinet har fått sina bubblor efter Charmatmetoden.

Passar till

Servera väl kylt som välkomstskål vid vårens alla fester eller till sallader, vegetariska rätter eller fisk.

Information

Masi Moxxé Brut 2016 är det första, mousserande vinet med appaxximento. Masi kallar appassimentometoden appaxximento vilket går igen i namnet på deras nya vita, mousserande vin av delvis torkade druvor. Mo står för mousserande, xx för appaxximento, tillsammans blir det Moxxé! Både att torka druvor före pressning för att koncentrera smakerna och att göra mousserande vin är traditionella metoder som har rötter tillbaka till 1700-talet i vindistriktet Veneto. Men Masi är först med att kombinera de två och skapa ett helt nytt och unikt kvalitetsvin som är som gjort för firande. Redan den eleganta flaskan signalerar fest!