Karaktär
Elegant mousse med fina små bubblor. Intensiv doft av citrus, äpplen, svarta vinbär, kanderad apelsin, brioche, apelsinblommor, madagaskarvanilj, hasselnötter och kakao. Torr och smakrik med sammetslen struktur och en elegant, frisk och välintegrerad fruktsyra. Lång eftersmak med fräschör, mineralitet och den angenäma bitterhet som karakteriserar en bra rosé.
Tillverkning
Denna roséchampagne produceras enligt saignéemetoden, då man lakar ur färgen från skalen under kallmaceration. En liten del Chardonnayjuice blandas i Pinot Noir-macerationen och jäses tillsammans för perfekt harmoni. Ingen malolaktisk jäsning.
Lagring
24% av vinet har lagrats i ekfat. Vinet har lagrats 4 år på jästfällningen före degorgering. Sedan ytterligare minst 6 månader på flaska.
Passar till
Serveras vid 10-12°C som aperitif eller till eleganta rätter av fisk, skaldjur eller lättare maträtter av kyckling.
Information
Sedan 1845 har familjen Roederer köpt vingårdar. Idag har dom 410 egna plottar (ca 240 ha) varav 122 ha odlas ekologiskt.