Louis Roederer Brut Nature Deluxe 2009

  • Louis Roederer
  • Frankrike, Champagne

695 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 77525

Sortiment Systembolagets beställning

Restsocker 1,4 g/l

Alkoholhalt 12,0 %

Champagne

Karaktär

Gyllengul ton med lite dragning åt bärnsten med pigga bubblor. Intensiv doft av vårblommor, persika och torkade nötter. Rik på smaker och energifull men samtidigt väldigt elegant. Fräscha mineraler och sammetslent avslut.

Lagring

25% av vinet lagras på ekfat. Vinet har fått mogna fem år i källaren och ytterligare åtta månader på flaska efter degorgering.

Passar till

Serveras vid ca 10°C som aperitif, till fisk- och skaldjursrätter, kaviar, lax- och löjrom eller rätter av ljust kött.

Information

En champagne som fångar samspelet av natur och kreativitet i ett möte mellan Louis Roederer och den världsledande franske designern Philippe Starck. Årgång 2009 var så pass lovande att huset beslöt sig för att låta naturen gå sin gång och spegla en exceptionell champagne, tillverkad helt utan socker, där stor komplexitet presenteras i stram och elegant förpackning. Årgång 2009 var säregen av många olika skäl. Vädret bjöd kontraster mellan temperatur, regn och sol vilket slutligen ledde till en sällsynt lovande skörd. Husets Pinot Noir från Cumières uppnådde en perfekt mognad som bjuder djupa aromer och fin struktur. Detta så till den grad att Louis Roederers källarmästare, Jean-Baptiste Lécaillon beslöt sig för att låta naturen visa sin gång genom att helt utesluta liqueur de dosage. Detta gör Champagnen exceptionell i sin stil, då den ger uttryck åt och fångar andan av sin växtplats Cumières, där Pinot Noir hämtat stor komplexitet och rikedom. Därtill fullständigas Champagnen med renhet och elegans från Chardonnay .