Karaktär
Rikt fruktig doft av röda bär, kryddor, fat och florala toner. Smaken är elegant, mjuk och fruktig med silkeslena tanniner. Vinet vinner på lagring för att nå sin fulla potential.
Tillverkning
Druvorna avstjälkades helt före pressning. Vinet jäser i 19 dagar. Druvorna trycks ned i musten dagligen för att få fram så mycket smak och färg som möjligt från skalen.
Lagring
Vinet har lagrats 16 till 18 månader i franska ekfat där 60% av faten är nya och 40% är ett år gamla fat. Vinet kan under rätt förhållanden lagras upp till 25 år i källare.
Passar till
Serveras lätt kylt vid 16°C. Vinet passar bra till smakrika men inte alltför tunga kötträtter som viltgryta eller kaninterrin men även till lagrade hårdostar
Information
2019 är en fräsch och välbalanserad årgång som karakteriseras av extrema väderförhållanden som frost och värmebölja. Lågt skördeuttag men med druvor av exceptionellt hög kvalitet.