Dr L Riesling Bernkasteler Kurfürstlay Riesling Spätlese 2015

  • Weingut Dr Loosen
  • Tyskland, Mosel-Saar-Ruwer

125 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 7203

Sortiment Systembolagets beställning

Totalsyra 8 g/l

Restsocker 55 g/l

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 8,5 %

Vita halvtorra viner

Karaktär

Den steniga, grå-blå skifferjorden ger det här vinet en fräsch och krispig syra som perfekt balanserar frukten. Underbar doft av persikor och ananas och en smak som har ett rent persikoinslag och friska citronaromer. Det har gett ett aristokratiskt och samtidigt charmerande vin, som gärna bjuder upp till en graciös dans i munhålan.

Passar till

Ett trevligt sällskapsvin som egentligen inte kräver sällskap av mat, men som också är en perfekt följeslagare till asiatisk mat samt till fisk- och skaldjursrätter.

Information

Bernkasteler Kurfürstlay Riesling Spätlese 2014 är ett friskt, distinkt, halvtorrt rieslingvin från området Kurfürstlay väster om staden Bernkastel-Kues. Det är här Dr Loosen har sitt vineri och det är runt staden man har sina vingårdar i namnkunniga lägen. Halvtorrt, restsockret är 55 g/l, och det är Ernst Loosens fasta övertygelse att man i Mosel inte kan göra bra rieslingviner som är torra. Sockret behövs för att balansera den höga syran. Sockret gör också att den även i torrare viner så lagringsdugliga rieslingen i det här vinet kan leva ett ännu längre och rikare liv!